Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Тази писта не прощава никому

Розберг: Тази писта не прощава никому

48
0

11-о място на стартовата решетка за Гран при на Япония постигна Нико Розберг (Уилямс). Немският състезател не бе особено доволен от това, след като не намери оптимални настройки на вече сухата писта Сузука днес.

– Квалификацията бе наистина драматична с множество инциденти, толкова хора излетяха, но това само доказва колко не прощава тази писта. Не съм във възторг от представянето си, не се чувствах особено комфортно в автомобила си. Първият квалификационен сегмент бе добър, но след това така и не намерих същото ниво на сцепление. Естествено, искаше ми се по-предна от 11-а позиция, но това поне ни дава шанс да си избираме стратегията утре – коментира Нико.

Съекипникът му Казуки Накаджима е в дъното на таблицата със 17-о време, което не допринесе за вдигане на настроението преди домашната му надпревара. Японецът нямаше прилепяне на сухото трасе, но се надява да направи добро състезание заради феновете в родината си.

Странна сесия с толкова червени флагове – допълни и техническият директор Сам Майкъл. – Казуки изпусна втората част на квалификацията за съвсем малко, докато Нико не влезе в третата, след като две обиколки приключиха предсрочно заради спиранията на сесията. И двамата ни пилоти ще имат избор по отношение на стратегията си с горивото и ще обединим усилията си, за да постигнем възможно най-добрия резултат.