Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Трябва да сме щастливи от направения прогрес

Розберг: Трябва да сме щастливи от направения прогрес

31
0
Нико Розберг

Нико Розберг ще тренира в следващите дни, докато дойде време за обичайния и за Мерцедес технически брифинг в паузата преди Гран при на Турция. Немският пилот се надяваше на по-добър резултат в Шанхай и дори води в състезанието там, но грижи с горивото го принудиха да намали темпото. Сега той и екипът му ще се съсредоточат върху изчистване на проблемите с MGP W02 преди старта в Истанбул.

Нико, остана в Шанхай след Гран при на Китай – по какъв повод?

– За автомобилното изложение – представих новия SLK. Беше чудесно. Имаше и още нови неща , а за мен бе прекрасна възможност да говоря с членовете на борда на Даймлер за колите на марката. Видях се с доктор [Дитер] Цетче и още няколко души, а те се интересуват не само от серийните коли, но и от нашите за Формула 1.

– Направи едно от най-добрите си състезания в Китай, но след него заяви, че си разочарован. Как се чувстваш сега, след като имаше време да осмислиш случилото се?

– Надпреварата в неделя наистина бе една от най-вълнуващите Гран при, в които съм карал. След финала ми отне известно време да смеля всичко случило се. Надявах се на добър резултат и бях начело в четвърт от дистанцията. Не мога обаче да виня когото и да е в екипа за това, че имах проблем с горивото – това е урок, който научихме заедно. Трябва да сме щастливи от направения в Китай прогрес, а той е дело на целия тим, на общата ни упорита работа. Винаги съм смятал, че печелим и губим заедно, ние сме един отбор. Кой мислеше, че ще водя в Гран при на Китай? Беше фантастично да се боря в челото на колоната, невероятно усещане.

– Какви са плановете ти за паузата преди Турция?

– Първо ще изкарам малко време със семейството, приятелите си и Вивиан (гаджето му – б.р.) по Великден в Южна Франция. Планирам в неделя да направя спринтова дистанция (от триатлон) в Ница заедно с още няколко души. В Шанхай не бе лесно да тренирам нормално, тъй като имах страшно много други задължения. Успях все пак да вмъкна някакви упражнения. След Великден ще ходя до фабриката в Бракли, за да се видя с отбора, да споделим какво научихме от първите три състезания и какво се случва преди европейските стартове. Искаме да направим още подобрения, трудим се здраво, за да го постигнем. Усещането е позитивно и съм невероятно мотивиран.