Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Уилямс са близо до решаване на проблемите

Розберг: Уилямс са близо до решаване на проблемите

39
0

Нико Розберг вярва, че тимът на Уилямс е на път да реши проблемите, които попречиха на оптималното им представяне в последните няколко надпревари.

Въпреки че Уилямс започна тази година силно, а Розберг бе на подиум още в откриващата надпревара в Австралия, отборът в момента преминава през един по-тежък период, като спечелването на всякакви точки е трудно.

След доста време във фабриката обаче постепенно се намира решение на проблемите им, като някои от компонентите, изпробвани в Гран при на Унгария миналата седмица, изглежда са стъпка в правилната посока.

„Знаем какво е в основата на един от проблемите,да” – казва Розберг. „Имаме обяснение за това, особено като се има предвид, че през зимата бяхме на едно ниво с Ред Бул и Тойота, а сега това го няма.”

„Но наистина знаем къде е един от основните ни проблеми и като цяло научих някои неща в Унгария. Това бе една стъпка, която ни показа, че се движим в правилната посока. Изпробвахме някои неща в квалификацията и те се оказаха положителни.”

Въпреки че е оптимист по отношение на шансовете на Уилямс и превъзмогването на проблемите им, Розберг все още смята, че са нужни поне няколко седмици. Той подчертава, че лятната забрана за тестове също не помага в случая.”