Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг упражнява натиск върху Уилямс

Розберг упражнява натиск върху Уилямс

41
0

Пилотът на Уилямс Нико Розберг твърдо е решил да върви по стъпките на Деймън Хил и да стане вторият пилот във Формула 1 станал световен шампион след като преди това същото е направил баща му. Именно заради това германецът е заявил ясно, че няма да остане в сегашния си отбор след 2009 г. ако тимът не се присъедини до тогава към останалите екипи на върха. По този начин той съзнателно увеличава натиска върху тима на Уилямс, който за последно през 2003 г. се бореше за титлите.
В интервю за германския всекидневник Ди Велт е заявил че след края на договора си с Уилямс през 2009 г. се вижда единствено в топ тим. Той се надява това да е Уилямс, но ако англичаните не успеят да се присъединят към върха, той не изключва и раздяла.
Още след прекратяването на договора между Фернандо Алонсо и Макларън, от екипа на Рон Денис имаше интерес към младия пилот, но сър Франк побърза да охлади ентусиазма на конкурентите си.
За този сезон Розберг се надява Уилямс да се утвърди като трета сила зад екипите на Макларън и Ферари. За целта обаче трябвало да бъдат победени отборите на BMW и Рено, а това нямало да бъде никак лесно, защото и двата тима се намирали в подем.
През 2007 г. Уилямс завърши на четвърта позиция в класирането при конструкторите именно зад екипите на Ферари, BMW и Рено. Макларън пък бяха извадени от шампионата.