Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг влиза в серия

Розберг влиза в серия

37
0

Един поглед към развитието на шампионата показва, че Нико Розберг прогресира повече от впечатляващо.

Пилотът на Уилямс спечели 3.5 точки в първите четири състезания за сезона, но в последните пет добави нови 17 точки към актива си. Така германецът се нареди седми в шампионата, като е на само 1.5 точки от петия – Фелипе Маса. Същевременно той помага отборът му да запазва петата си позиция при конструкторите, като след тях са Макларън и Рено.

„Подобряваме представянето на FW31 с всяко състезание, а това означава по-добра конкурентоспособност на повече типове писти“ – каза техническият директор на Уилямс, Сам Майкъл. „Всички отбори носят някакви подобрения във всяко състезание. Затова и е окуражаващо да видим, че нашият план за развитие сработва.“

И докато петата позиция на Розберг в Германия изглеждаше много лесна, то всъщност отборът трябваше да действа доста гъвкаво по отношение на стратегията му.

„Пет обиколки преди предвидения първи пит стоп на Нико, ние започнахме да виждаме проблеми с горивните рейки, което ни накара да го извикаме по-рано“ – признава Майкъл. „Също така му сипахме повече гориво, така че да имаме необходимото време до втория пит стоп. Това означава, че Нико трябваше да кара с повече гориво, което реално го забави.“

„Анализирахме данните и частите, открихме проблема и поправихме нещата за Гран при в Будапеща.“

Майкъл очаква Розберг да се представи на ниво и в Унгария, като отборът на Уилямс ще представи нови подобрения за своя FW31.