Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг ядосан на Хамилтън

Розберг ядосан на Хамилтън

49
0
Нико Розберг

Нереализиран потенциал остана в екипа на Мерцедес в днешната квалификация за Гран при на Европа. Нико Розберг постигна шесто време, но Михаел Шумахер остана 12-и в битката за разпределение позициите на грида.

Не мога да съм доволен от изхода – заяви Нико. – Бяхме бързи, но точно когато щях да започна последната си обиколка, Люис [Хамилтън] намали в последния завой. Трябваше да стартирам бързия тур зад него и бе невъзможно да подобря времето си. Знаем, че последният сектор тук не е лек и имаме споразумение подобни неща да не се случват, така че е разочароващо. Състезанието утре ще е интересно от стратегическа перспектива и се надявам да имам възможност да наваксам няколко позиции – допълни той.

Шумахер също не бе никак щастлив, след като не прескочи Q2, но заяви, че вината е негова, тъй като не е направил достатъчно добра обиколка.

При първото си излизане бях твърде агресивен в 12-и завой, а след това трябваше да се откажа от втория тур и да вляза в пита, тъй като гумите не бяха достатъчно добри, за да дам по-бързо време – обясни седемкратният световен шампион. – След това бях малко прекалено консервативен при втората серия и това ни струва скъпо, защото разликите бяха малки. От друга страна стартовата позиция ни отваря стратегически възможности и със сигурност ще извлечем максимума от тях.