Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг за бъдещите съекипници Льоклер и Хамилтън: Шарл не се впуска в...

Розберг за бъдещите съекипници Льоклер и Хамилтън: Шарл не се впуска в конфликти. Чандок: Като теб ли?

1750
0
Шарл Льоклер, Люис Хамилтън
Шарл Льоклер и Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Нико Розберг се подразни от шегата на Карун Чандок по повод старото си съперничество с Люис Хамилтън, докато двамата бяха съотборници в Мерцедес. Световният шампион за 2016 г. коментираше в Китай какви очаква да са взаимоотношенията между седемкратния световен шампион и Шарл Льоклер, когато англичанинът премине във Ферари догодина.

„Всички очакваме с нетърпение тази динамика. Шарл не изглежда като пилот, който се впуска кой знае колко в конфликти със съотборниците си“, отбеляза Розберг в коментара си.

„Като теб ли?“, подхвърли отстрани Карун Чандок.

„Е, не, стига, не е хубаво да говориш такива неща“, отговори подразнено Розберг.

След това Розберг се постара да се върне на първоначалната си мисъл.

„От тази гледна точка нещата едва ли ще са крайно пиперливи“, продължи той. „Но както и да е. Имам предвид, че Шарл е може би вторият най-добър пилот в квалификации след Макс Верстапен. Но битката ще е сериозна и за двамата (с Хамилтън). И според мен нивото им може да е доста близко, така че ще е страхотно за гледане“, допълни Розберг.

Нико Розберг бе съотборник с Люис Хамилтън в Мерцедес от преминаването на англичанина в отбора през 2013 г. Борбата помежду им достигна кулминацията си през 2016 г., когато Розберг спечели титлата в световния шампионат на Формула 1. Стигна се и до сблъсъци помежду им. Отношенията се обтегнаха толкова, че години след това Тото Волф заяви, че не иска никога повече да преживява нещо подобно.

В Китай Розберг заяви, че привличането на Хамилтън от Ферари е тотална изненада

„Никой не го очакваше. И аз не го очаквах. Но ако погледнете голяма картина, то защо не? Люис е към края на кариерата си. Има два легендарни отбора – Мерцедес и Ферари. Знам, че той винаги е бил голям фен и на нормалните коли на Ферари. Така че защо да не отиде там и да изживее нещо съвсем различно в червен овърол? Така ще е отбелязал, че е карал и за двата най-легендарни екипа.“

„Освен това от представянето в момента изглежда, че е взел правилното решение. Може би прави по едно такова изумително прехвърляне на 10-15 години – както когато премина от Макларън в Мерцедес. Тогава Макларън печелеше състезания, а Мерцедес не печелеше нищо. В момента, в който той напусна Макларън, те потънаха назад, а Мерцедес започна да взима победи. Може пък сега да се получи същото с момента на напускане на Мерцедес“, каза още Розберг за стария си съотборник.