Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг за преминаването на Шумахер в Мерцедес

Розберг за преминаването на Шумахер в Мерцедес

54
0

Според Нико Розберг привличането на Михаел Шумахер в Мерцедес е чудесно решение и това съвсем скоро ще се докаже.

Новозакупеният от Мерцедес тим в Гран при потвърди, че през 2010 г. за тях редом до обявения преди известно време Нико Розберг ще кара Михаел Шумахер.

Седемкратният световен шампион се оттегли от Формула 1 след края на 2006 г. и появилите се в последно време твърдения за неговото завръщане се считаха за абсолютни спекулации. Официалното потвърждаване на Шумахер за пилот на Мерцедес обаче опроверга скептиците.

По повод на неговото евентуално завръщане преди време съотборникът му Нико Розберг сподели мнението си пред немски медии:

„Не би било лесно за Шумахер. Когато си бил далеч от Формула 1 за толкова дълго, отнема време да свикнеш с всички тест сесии отново. Не е просто“. Същевременно Розберг допълни: „При положение, че той се присъедини към Мерцедес, това би било прекрасно решение.“

При официалното потвърждаване на новината за преминаването на Михаел Шумахер в Мерцедес пък Нико Розберг коментира:

„Чудесно е, че Михаел се завръща във Формула 1 и ще бъде мой съотборник. За мен е уникално предизвикателство да се съревновавам срещу един от най-добрите пилоти на всички времена. Сигурен съм, че ще си сътрудничим доста добре, тъй като той не е загубил дори частица от своята бързина. Освен това новината е чудесна както за спорта като цяло, така и за нашите почитатели.“