Начало Moto News Ники Хейдън доволен въпреки болките

Ники Хейдън доволен въпреки болките

38
0
Дукати,Ники Хейдън

Ники Хейдън имаше доста проблеми с контузии в края на миналата година, но въпреки това пристигна за началото на тестовете в Малайзия. Американецът първо счупи костица на дясната китка на финала на сезона през ноември, а в последствие при мотокрос счупи две ребра и лявата си лопатка. Днес Хейдън все пак се качи на новото Desmosedici GP12, но заради все още не напълната си възстановеност не успя да направи дълги серии от обиколки.

Въпреки всичко за него бе доста важно да вземе участие в тестовете, след като пропусна да участва на тестовете във Валенсия след края на сезона миналата година. Опитният пилот направи 33 обиколки и се класира на десета позиция. Изоставането му от водача Хорхе Лоренцо бе 1,4 секунди.

„Хубаво е, че съм отново с отбора на пистата и че карам“, заяви Хейдън. „Преди обед загубихме известно време, но и без това не бях планирал да карам цял ден. Искаше ми се да съм в по-добро физическо състояние. От друга страна се радвам, че няма да изтърва отново тестове, след като това стана във Валенсия. За съжаление не успях да направя много обиколки и дълги серии. Костите са добре, но имах сериозни болки. Все пак бе хубаво да изпробвам новия мотор и да съберем информация. Имаме сериозен напредък по отношение на чувствителността на предното колело, особено при завиване при спиране. Все пак обаче ще се нуждаем от повече грип при влизането в завоя, както от по-добър баланс и електроника. Надявам се утре да се чувствам по-добре.“