Начало Картинг Руйков с повреда на финала на купата „Андреа Маргути”, Лазарус ударен от...

Руйков с повреда на финала на купата „Андреа Маргути”, Лазарус ударен от съперник

53
0

Повреда в двигателя извади от финала на 35-ото издание на купата „Андреа Маргути” един от големите фаворити за победата в клас OK-N Junior – българският пилот Любослав Руйков

35-ото издание на състезанието в памет на загиналия през 1989 г. италиански пилот Андреа Маргути събра над 300 пилоти от цял свят през миналия уикенд на пистата „Саут Гарда” в Лонато.

Руйков се класира втори в префинала и си гарантира място на първа редица за финала. Общо 34 пилоти караха на финала. Рейс директорът на два пъти не хареса стартовата формация на двете колони и едва от третия път стартът бе успешен. И при двата провалени старта се видя, че Руйков няма ускорение на излизането от последния завой. Впоследствие това се превърна в по-сериозен проблем в двигателя.

При успешния старт Руйков загуби 4 позиции заради липсата на ускорение и в първите завои беше шести. До края на първата обиколка излезе пети. Във втория тур отиде 4-ти, но още в третия тур започна да губи темпо и се върна на 7-ото, а след това и на 8-ото място.

Битката на Руйков, който вчера имаше рожден ден, продължи до 14-ата обиколка. Тогава той бе принуден да спре и остана 27-ми в класирането, на 4 обиколки от победителя.

„Още в началото се появи проблем с двигателя. Нямаше мощност на ниски обороти и оттам Любо нямаше ускорение“, обясни механикът и треньор на Руйков Станислав Каваримов. „Явно това не е бил нашият уикенд. Първо имахме сериозни проблеми с гумите, с които се справихме, после един пилот почти успя да ме прегази с карта си, сега повредата в двигателя, поредица от проблеми.”

Удар от друг пилот лиши българския пилот Алекс Лазарус от място в топ 10 във финала на клас Мини, Група 3 – последното състезание в класа за купа „Андреа Маргути”

Алекс стартира 28-ми в префинала, спечели 6 места и завърши 22-ри, което му осигури старт от 11-а редица на финала. В самия финал Лазарус беше един от най-бързите пилоти на пистата. Още в първата обиколка спечели 6 позиции и излезе 16-ти. След това прогресът на Алекс продължи – в петата обиколка вече беше 11-ти. В 7-ата обаче отстъпи една позиция и се движеше 12-ти.

В 8-ия от общо 10 тура Лазарус бе ударен от норвежеца Лудвиг Бярой по време на битката им за влизане в топ 10. Така Алекс остана на 2 обиколки от победителя и беше класиран 33-ти от 36 пилоти.