Начало Други Румен Дунев спечели писта Велико Търново

Румен Дунев спечели писта Велико Търново

193
0
Румен Дунев

Румен Дунев с Мицубиши Лансър Ево 9 малко изненадващо спечели писта Велико Търново, втори кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Дунев, който не участва в първия кръг на Дракон заради проблеми с двигателя, стана победител в общото класиране от двама манша по точки във висшия клас Макси, въпреки че не спечели нито един от тях. И в двата той се класира втори, но заради непостоянното представяне на съперниците си, това му беше напълно достатъчно за крайната победа.

В първата надпревара победи фаворитът Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим) с Мицубиши Лансър Ево 10, а Дунев остана на половин минута след него. Стартиралият от полпозишън Пламен Камбуров от екипа на Вромос с Мицубиши Лансър Ево 9 не завърши след технически проблеми с колата.

Във втория манш Камбуров записа убедителна победа, затваряйки с цяла обиколка Дунев. Но заради скъсан ремък на колата Маршавелов отпадна 2 обиколки преди финала. Така сигурните класирания на Дунев му донесоха общо 36 точки, срещу по 29 за Косьо и Пламен.

След финала обаче Маршавелов бе дисквалифициран заради това, че след отпадането си не влезе в закрития парк, а се прибра директно в бокса си. Така той записа 0 точки за кръга, а победата в първия старт бе присъдена на Дунев, който взе общо 43 т. Заради непристойно поведение завършилият втори в кръга Камбуров (29 т.) беше наказан да не се състезава 3 месеца.

В серия Туринг крайната победа взе ветерана Стоян Апостолов (Елена Тим) с Хонда Сивик. Той завърши трети в първия манш и спечели втория (общо 41 т.). Иван Влъчков (КА2 Рейсинг Тим) с Хонда Сивик спечели първото състезание, но във второто получи технически проблем и не стигна до финала, като колата дори се запали. Така той остана с 27 точки от кръга. С едно 2-о и 4-о място и общо 30 т. втори за кръга завърши Светослав Ковачев с Фолксваген Голф от Дианел Рейсинг.

В серия Спорт с трето и първо място в двата манша крайната победа взе Огнян Патенов (Русе Кар Моторспорт, ВАЗ 2101) с общо 41 точки. Тодор Тодоров (Етър Рейсинг Тим, Фолксваген Поло) спечели първата гонка, но във втората остана пети и с 35 т. зае 2-ото място. Искрен Веселинов с четвърто и второ място събра 30 точки и се класира 3-и.