Начало Други Румънски пилоти ще участват на писта Русе

Румънски пилоти ще участват на писта Русе

113
0
Peugeot,Русе

Между 7 и 10 румънски пилоти се очаква да участват във втория кръг от шампионата на Затворен маршрут – писта Русе, който ще се проведе на пътният възел Христо Ботев на 17 и 18 юни.

Подобно на поставените по трасето на хасковската писта шикани, на спускането на бул. Христо Ботев към бързия бокс и закрития парк на състезанието, ще бъде поставен шикан.

„Автомобилите ще са Дачия Логан и Лупо, а румънските пилоти ще стартират в отделна своя серия, каза за bgnrc.info състезателният директор Валентин Бонев.

– Най-важното за организацията на всяко пистово състезание, неговият основен приоритет, е безопасността и намаляването на скоростите. С шикана сега тази скорост от 250 км/ч ще бъде редуцирана.“

Засега, с отговарящият за пистовите състезания в Румъния представител на FRAS Стоян Мариус, са договорени условията само за едно участие на съседите: 2 тренировки от по 30 мин и два отделни състезателни старта.

Общата дължина на трасето на писта Русе е 2720 м., като за всеки състезателен манш от надпреварата ще се правят 13 обиколки. Общата дължина на един манш излиза 35.360 м. Времето за квалификациите на трите серии – Спорт, Туринг и Макси е по 20 мин. за българските пилоти.