Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Русия иска да приема Ф1 винаги през май

Русия иска да приема Ф1 винаги през май

25
0
Русия

Организаторите на Гран при на Русия се надяват да приемат дългосрочно кръг от Формула 1 през месец май. За миналия сезон надпреварата беше през октомври, както ще бъде и този (9-11 октомври). В календара за 2016 г. състезанието е преместено доста по-рано – 29 април-1 май, което е в резултат от дълга дискусия с боса на Ф1 Бърни Екълстоун.

„Новата дата за догодина е много по-добра за нас, заяви промоутърът на състезанието Сергей Воробьов пред „Аутоспорт”. – Обсъждахме и опция надпреварата и тази годна да е през май. За съжаление това не се случи, но сме много доволни, че това е уредено за 2016 г. и се надяваме, че това ще остане дата за нас в следващите годни. Основната причина (да искаме това) е, че от 1 май започва дълга 9-10-дневна почивка в Русия. Това е период от годината, в който хората обикновено имат 4-5 дни ваканция или пълна такава. А това означава, че те няма да има нужда да си вземат почивни дни, за да бъдат в Сочи. Освен това до средата на май още е активен ски-сезонът. Така че хората ще могат да комбинират посещение на Ф1 и каране на ски, което прави посещението на състезанието още по-атрактивно.”

Въпреки че състезанието е само седмица след Бахрейн, Воробьов не смята, че ще има някакви логистични проблеми. През миналата година надпреварата беше веднага след Япония и ситуацията се усложни заради забавянето на преноса на товарите на отборите заради тайфун. Всичко обаче премина нормално и състезанието се състоя без проблеми, като всички 55 000 места бяха продадени. Според Воробьов същото ще се случи и тази година, въпреки че продажбите засега са по-слаби спрямо 2014 г.