Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Руските институции щели да подпишат със Заубер следващата седмица

Руските институции щели да подпишат със Заубер следващата седмица

30
0
завод, Заубер, фабрика, Хинвил
снимка: Заубер

Трите руски институции, с които Заубер се разбра да си сътрудничи – международен фонд за инвестиционно сътрудничество, държавния фонд за развитие на северозападната част от руската федерация и националния институт за авиационни технологии – щели да подпишат договора с швейцарския отбор през следващата седмица.

Информацията бе съобщена пред Известия от генералния директор на института Олег Сироткин.

Предвиждаме сътрудничество със Заубер по няколко направления. Едното е спортната част. Планираме и създаването на научно-технологически център в Русия, който да оказва съдействие на нашите университети. Самият Петер Заубер направи фантастично предложение: да провежда лекции, да разказва каква е Формула 1 в наши дни, защо в този спорт са концентрирани всички достижения на съвременната световна наука. В някои аспекти F1 технологиите превъзхождат в наши дни авиационните. За съжаление инвеститорите не видяха бизнес възможности в това и се отказаха – обясни Сироткин. – Другата част – спортната – обаче е налице. Ние подписахме меморандум – предварителен документ. Самия договор планираме да парафираме през следващата седмица в Швейцария. В него е включена обширна програма за подготовка на пилот и болид.

Той каза също така, че нашироко обсъжданите дългове на Заубер съвсем не са по-големи от тези на други отбори.

Неговият син – Сергей – трябва да започне програмата си с тима също през следващата седмица. В руските медии бе публикувана информация от мениджърския екип на пилота, според която състезателят ще е в Хинвил от 20 до 22 август.