Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Руското правителство осигурява необходимите за дострояването на пистата в Сочи средства

Руското правителство осигурява необходимите за дострояването на пистата в Сочи средства

16
0
Гран при на Русия,Сочи

Руското министерство на финансите ще осигури необходимите средства за довършването на пистата в Сочи, където догодина трябва да се проведе първата в историята на Формула 1 Гран при на Русия. Информацията е на сайта ivestia.ru.

Според публикацията необходимите ресурси възлизат на около 8,7 милиарда рубли. Те щели да бъдат предоставени при лични гаранции от страна на губернатора на Краснодарска област Александър Ткачев. Парите щели да бъдат използвани както за трасето, така и за други инфраструктурни проекти в района на олимпийския парк, подготвян за зимните игри догодина.

Съмнения около организацията на Гран при на Русия и строежа на пистата възникнаха след ликвидирането на мениджърската компания „Формула Сочи“, занимаваща се с проекта. Компанията-майка „Омега“ обаче пое работата изцяло. Освен това кметът на Сочи Анатолий Пахамов настоява, че престижът на Русия е заложен на карта и съответно стартът от Формула 1 не може да се провали. При това положение вицепремиерът Дмитрий Козак се е заел да осигури като заем необходимите средства.

Разходите по конструирането на целия Олимпийски парк вече надхвърлиха предварителните разчети. Все пак правителствената намеса вероятно ще остави финансови главоболия на заден план и всички ще се съсредоточат върху сроковете, в които е необходимо да довършат проектите.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter