Начало Други Руснак ще кара за първи път в Състезанието на шампионите

Руснак ще кара за първи път в Състезанието на шампионите

40
0
Виталий Петров

Виталий Петров ще стане първият руснак, участвал в Състезанието на шампионите, съобщиха организаторите на надпреварата. Пилотът на Рено потвърди участието си в събитието, което ще се проведе на 3-4 декември на Еспри Арина в Дюселдорф. Той ще кара заедно с колегите си от Гран при Михаел Шумахер, Дженсън Бътън, Себастиан Фетел.

За мен е голяма чест да съм първият руски състезател във Формула 1, а сега ще стана и първият руснак в Състезанието на шампионите. Следя събитието от дълго време и всички пилоти твърдят, че е страхотно забавление, макар че се състезават точно толкова упорито, колкото и в техните си категории. Досега не съм карал в такава надпревара с подобна бърза смяна на автомобили, но може би необичайното начало на кариерата ми, включващо рали спринтове и надпревари на лед ще помогне. Ще дам най-доброто от себе си – да видим какво ще стане – коментира Петров.

Организаторите също изразиха задоволство от привличането на Виталий, тъй като винаги се стараят да разширяват хоризонтите на надпреварата. Досега освен пилоти от Формула 1 участие са потвърдили осемкратният победител в 24 часа на Льо Ман Том Кристенсен, трикратният първенец в световния шампионат за туристически автомобили Анди Приол, състезателят от DTM и трикратен Шампион на шампионите Матиас Екстрьом, легендата на екстремните спортове Травис Пастрана и т.н. Очаква се още световноизвестни имена да се присъединят към едно от най-интересните събития, с които приключва сезонът в автомобилните спортове.