Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Руснаци завличат Бриаторе със $124 000

Руснаци завличат Бриаторе със $124 000

50
0
Флавио Бриаторе

Група руснаци са ощетили бившия шеф във Формула 1 Флавио Бриаторе, като са напуснали неговия скъпарски нощен клуб на остров Сардиния в Средиземно море без да си платят сметката от 124 000 долара. За случката разказва местният вестник Unione Sarda, който разкрива и пикантни подробности.

Шестимата – сериозна компания от трима мъже и три жени – заявили, че са деца на богати руски бизнесмени. В продължение на няколко часа те пили и черпили други посетители на прочутия клуб Милиардер с шампанско Louis Roederer Cristal, всяка на стойност от 1300 долара. Резултатът бил… 90 изпити бутилки! При пристигането на сметката призори обаче младежите отказали да платят. В клуба приели като гаранция подписа на капитана на яхтата, с която руснаците пътували, но плавателният съд отплавал в момента, когато младежите стъпили на борда!

Яхтата е заловена скоро след това от полицейски патрул, проведени са няколко разпита и руснаците са били освободени. Местната прокуратура обмисляла да повдигне обвинение в измама, но докато реши, младежите отново изчезнали!

Личният прессекретар на Бриаторе Патриция Спинели е обяснила, че по принцип те имат доверие на своите клиенти, но би било много неприятно изживяване, ако някой не си плати до края на сезона.

Полицейският инспектор Гуидо Брандано пък е категоричен, че и преди се е случвало някой да не си плати пиенето, но не чак в такива размери.