Начало Други Състезанието на шампионите през 2014 г. ще се проведе на Барбадос

Състезанието на шампионите през 2014 г. ще се проведе на Барбадос

55
0
Състезание на шампионите

Тазгодишното издание на Състезанието на шампионите ще се проведе на Барбадос на 13 и 14 декември, обявиха организаторите на уникалната надпревара, събираща някои от най-прочутите автомобилни пилоти в света. Събитието не се състоя през 2013-та. Тогава то бе планирано да се проведе в Тайланд, но политическото напрежение в страната наложи отмяната му.

Организаторите помолиха преди време феновете да изразят мнение къде биха искали да видят Състезанието на шампионите – чрез уебсайта на надпреварата, Фейсбук и Туитър.

– Бяхме невероятно развълнувани от отговорите, които получихме през последните няколко седмици – заяви шефът на организационния комитет Фредрик Джонсън. – Дойдоха над 14 000 гласа, номиниращи различни стадиони и писти по цял свят. Те ще влязат в списъка ни за обсъждане за бъдещи състезания. За 2014 г. изборът падна върху Буши Парк Съркюит – едно от най-популярните места във вота ни. Вълнуваме се, че отиваме в Барбадос и че отново ще съберем най-добрите пилоти в света за още един фестивал на моторспорта и забавлението.

Пистата има 40-годишна история, като тази година е обновена. Намира се близо до столицата на Барбадос Бриджтоун. Капацитетът й е за няколко десетки хиляди зрители.

В тазгодишното издание на Състезанието на шампионите ще се проведе още една надпревара освен традиционните Купа на нациите и индивидуалният турнир. Това ще е т.нар. Skills Challenge – предизвикателство на уменията. В него ще има интересни препятствия за пилотите като шикани, слаломи, 360- и 180-градусови завой, паралелно паркиране.