Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ериксон ще е пилот на Заубер във Формула 1 през 2015 г.

Ериксон ще е пилот на Заубер във Формула 1 през 2015 г.

52
0

Маркус Ериксон ще е пилот на Заубер във Формула 1 през 2015 г.

Швейцарският отбор официално обяви присъединяването на пилота след квалификацията за Гран при на САЩ, в която настоящият титуляр в екипа Адриан Сутил за първи път се класира в Q3.

– За нас е удоволствие да обявим това ново сътрудничество – каза шефът на Заубер Мониша Калтенборн. – Опознахме Маркус като високо мотивиран пилот. Дебютният му сезон във Формула 1 не бе лек. Той обаче запази спокойствие и непрекъснато подобряваше представянето си, особено в последните надпревари. Убедени сме, че Маркус ще има свежо влияние в тима ни.

Самият Ериксон призна, че след една особено бурна седмица заради преминаването на досегашния му тим Катерам под ръководството на синдици, изведнъж е получил рано най-хубавия коледен подарък:

– Заубер ми оказва доверие за 2015 г. и това ме кара да се гордея, тъй като това е един от отборите с най-добри показатели относно развитието на млади пилоти. Ще е страхотно предизвикателство. Ще дам най-доброто от себе си, за да се доближи Заубер до челото, където е мястото на екипа.

От отбора допълниха, че вторият пилот за догодина ще бъде обявен по-късно. Сутил по принцип има договор, а третият пилот Гийдо ван дер Гарде е убеден от доста време насам, че ще бъде издигнат до титуляр за догодина.