Начало Автомобили Серията 60 на Volvo получава още мощност от Polestar

Серията 60 на Volvo получава още мощност от Polestar

70
0

Производителят на премиум автомобили Volvo Cars представя нова специална разработка – Polestar Engineered, която ще бъде налична за новите модели с T8 Plug-in hybrid задвижваща технология от серията 60 на Volvo. Съобщението идва една седмица преди световната премиера на новия спортен седан S60, която ще се състои съвместно с откриването на новия завод на Volvo в Чарслтън, Южна Каролина. Той ще бъде единственият производствен център за новото Volvo S60 – първият модел на Volvo, който ще се произвежда в САЩ.

Polestar Engineered – разработка на подразделението на Volvo за електрифицирани автомобили Polestar, представлява цялостно решение, което прилага на практика инженерния опит на Polestar за оптимизация на задвижването, спирачките, окачването и контрола на двигателя, и отразява ангажимента за електрификация на Volvo и Polestar.

„Електрическите автомобили са нашето бъдеще, – заяви Хакан Самуелсон, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars. – „Днес започва нова ера за електрифицираните модели на Volvo, оптимизирани от Polestar за усъвършенствана производителност. Тази стратегия е твърдо обоснована от споделената ни вяра в електрическото бъдеще на автомобилната индустрия“.

Polestar Engineered дебютира с предстоящата световна премиера на новия луксозен спортен седан S60. Оптимизацията ще се предлага ексклузивно за двигател T8 Plug-in Hybrid и версии на оборудване R-Design. Polestar Engineered ще се предлага също и с новото комби V60, както и с новото ХС60, в ограничени количества в дилърствата на Volvo, както и с абонаментната премиум програма Care by Volvo в част от световните пазари.

Новите олекотени колела са с отворен дизайн, който показва грабващи погледа спирачни дискове в златисто – новият отличителен цвят за Polestar компонентите. Polestar емблемата, черните хромирани ауспухови тръби и златистите предпазни колани са другите отличителни белези на моделите с Polestar оптимизация.

Спирачните дискове моноблок Brembo представляват цяла отливка и са оптимизирани за по-голяма твърдост. Спирачните накладки имат повишена температурна устойчивост, докато дизайнът на спирачните дискове спомага за разсейването на топлината. Polestar Engineered включва Multi-link предно и задно окачване с вградени амортисьори Öhlins, които позволяват втвърдяване на пружините, докато комфортът се запазва.

Видът на окачването и регулируемият дизайн на амортисьорите са същите като при мощния Plug-in Hybrid модел Polestar 1. Фините настройки на двигателя увеличават комбинираната мощност на S60 T8 Twin Engine до 415 к.с., в съчетание с 670 Нм въртящ момент. Стандартно двигателят T8 Twin Engine осигурява 400 к.с. и 640 Нм въртящ момент. Софтуерната оптимизация подобрява показателите за разход на гориво и въглеродни емисии и усъвършенства автоматичния избор на скорости.