Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стартовете на някои състезания изтеглени с час напред заради инцидента с Бианки

Стартовете на някои състезания изтеглени с час напред заради инцидента с Бианки

31
0

ФИА реагира на катастрофата на Жул Бианки и промени началните времена на първите три състезания – тези в Австралия, Малайзия и Китай. Те са изтеглени с един час напред, за да се предотврати падането на мрака при забавяне на състезанието при дъжд.

Преди седмица организаторът на Гран при на Австралия, Андрю Уесткот, отхвърли подобна възможност позовавайки се на подписаните договори. Това според него ще повлияе негативно на телевизионните предавания в Европа и Азия. Въпреки това обаче ФИА ще наложи своята промяна. Причина за решението им е, че катастрофата на Бианки в Япония се случи при настъпваща тъмнина. През 2009 г. пък заради продължителни дъждове и отлагане на състезанието в крайна сметка старта в Малайзия бе прекратен заради падналия мрак.

С оглед да се осигури най-доброто възможно време за телевизиите състезанието в Мелбърн ще стартира в 16 ч. местно време (7 ч. българско време). Стартът в Малайзия пък е предвиден за 15 ч. местно време (8 ч. българско лятно часово време) вместо за 16 ч. В Китай пък вместо в 15 ч. ще се стартира в 14 ч. (7 ч. българско лятно часово време).

Промени в началните времена ще има също така и за Япония и Русия. Те също са изтеглени с час напред.