Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състоянието на Бианки остава непроменено, съобщи бащата на пилота

Състоянието на Бианки остава непроменено, съобщи бащата на пилота

47
0

Състоянието на Жул Бианки е непроменено малко повече от шест месеца след катастрофата му по време на Гран при на Япония през миналия сезон във Формула 1, съобщи бащата на пилота Филип.

„Единственото, което мога да кажа, е, че той се бори, както винаги го е правил – преди и след инцидента. Жул всеки ден изминава цял маратон. От медицинска гледна точка състоянието му е стабилно. Няма физически проблем. Всички органи работят самостоятелно. Но засега остава в безсъзнание, в кома. Както знаем, еволюцията при подобни травми е много бавна. Но ситуацията е напълно различна в сравнение с тази, която ни представи японският професор, оперирал Жул в Йокаичи. Там, когато пристигнахме с майката на Жул, нямаше надежда. Прогнозата бе крайно тежка. Говореше се за необратими увреди, за поне година преди да има възможност за трансфер, който в крайна сметка се случи след седем седмици. След това Жул бързо започна да диша самостоятелно.

Докторите казват, че неврологично няма какви интервенции да правят. Най-стимулиращо е Жул да чувства постоянно присъствие до себе си. Затова и се редуваме всеки ден – майка му, сестра му, брат му и аз. И приятелката му Джина, която е германка, но сега живее тук”, обясни Бианки старши в интервю за „Нис-Матен”.

Филип Бианки допълни, че понякога виждат движение, някаква активност у Жул – трепване на ръка или нещо подобно. Не знаят обаче със сигурност дали това е рефлекс или реално раздвижване.

Ромейн Грожан пък посвети на Жул Бианки първото си класиране в точките този сезон – седмото място от Гран при на Китай.

„Мислех много за Жул, пресичайки финала. Последния път, когато взех точки, той също влезе в топ 10. Мисля, че това може да му предаде малко енергия, нещо допълнително за битката, която води – вярвам, че ако никога не се предаваш, накрая успяваш. Денят, когато станаха шест месеца (от катастрофата), бе ужасен. Трудно ми е. Той винаги е с мен, на каската, пращам му колкото се може повече мисли и сила. Просто се надявам на чудо”, каза пилотът на Лотус.