Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Седмо място не е точно седмото небе, но е солидно представяне, сподели...

Седмо място не е точно седмото небе, но е солидно представяне, сподели Булие

68
0

„Може и да бъркам, но демонстрираното от Фернандо Алонсо постоянство през последните три дни вероятно е някакъв рекорд. А то е следното: първа тренировка – седми, втора тренировка – седми, трета тренировка – седми, квалификация – седми, състезание – седми. Не е точно седмото небе, но е солидно и окуражаващо представяне, което подчертава прогреса на тима ни”, заяви рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие след Гран при на Унгария.

Ръководителят на екипа на Хонда Юсуке Хасегава отбеляза от своя страна, че болидите на тима от Уокинг бяха четвърти като скорост през по-голямата част от уикенда на Хунгароринг, което помага на екипа да придобие достатъчно увереност за втората половина от сезона.

„Е, седмото място си беше мое през целия уикенд!”, засмя се и самият Алонсо. „Жалко, че не можахме да се класираме по-напред, но все пак мисля, че бяхме „най-добри от останалите”. Мерцедес, Ред Бул и Ферари са недостижими в момента, на друго ниво са. В нашия мини-шампионат тимът ни е доста конкурентоспособен и смятам, че днес взехме възможния максимум. По време на състезанието обаче не се случи кой знае какво. За нас следобедът бе малко скучен в отделни периоди. За съжаление единственият отпаднал се оказа Дженсън [Бътън]. Доволен съм от протичането на уикенда и се надявам прогресът ни да продължи. Бяхме сравнително конкурентоспособни тук и на Силвърстоун – две много различни писти, така че нямам търпения за следващия старт на Хокенхайм”, допълни испанецът.