Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан Фетел направи първи тест с Ферари (видео)

Себастиан Фетел направи първи тест с Ферари (видео)

49
0

Себастиан Фетел направи първи тест с Ферари. Четирикратният световен шампион кара болида на Скудерията от 2012 г. на пистата Фиорано.

Присъединяването на Фетел към тима от Маранело бе обявено преди последната надпревара за 2014 г. в Абу Даби. От Ред Бул обаче му забраниха да прави тестове с новия си отбор веднага след надпреварата в емирството. Себастиан все пак се появи в бокса, което доведе до коментар от страна на Хелмут Марко, че по този начин е нарушил договора си. Австриецът обаче допълни, че ситуацията не го интересувала особено.

Самият Фетел обясни, че от бившия му тим Ред Бул първоначално се съгласили да го пуснат да прави тренировки с Ферари, но впоследствие променили решението си.

– Съжалявам, тъй като първо ми разрешиха, после ми забраниха. Но положението е такова, каквото е. Не знам защо стана така. Нещо се промени, но не съм наясно какво. Инженерите като че ли изведнъж се паникьосаха, че ще изнеса технически тайни към Ферари… – обясни Фетел.

Правилата позволяват изпитания с двегодишен автомобил и Себастиан кара F2012. Присъствието в Маранело позволява да му бъде взета мярка за седалка за болида на Скудерията за 2015 г. Утре немският пилот ще започне работа на симулатора на Ферари. В понеделник той щял да се запознае с новия шеф на тима Маурицио Аривабене.