Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ред Бул не очакват чудотворно възкресяване в Малайзия

От Ред Бул не очакват чудотворно възкресяване в Малайзия

63
0

След сериозните проблеми между Ред Бул и Рено в Австралия се стигна до размяна на сериозни реплики между двете страни. Защото дори когато RB11 се движеше без проблеми, колата явно не разполагаше с необходимата скорост да се бори с конкурентите в челото. Именно заради това от екипа подхождат максимално предпазливо към втория старт от годината.

„Имаме множество модификации, които трябва да изпробваме и да използваме“, обясни в началото на уикенда в Малайзия Даниел Рикиардо. „Не смятам обаче, че ще успеем да свършим всичко през този уикенд. Все пак се надявам да отбележим напредък и да се доближим до върха.“

Рикиардо не смята, че отборът му ще е в състояние да се пребори с Ферари и Уилямс, но се надява колкото се може по-скоро да се доближи до темпото на тези тимове.

„Това може и да ни се отдаде в скоро време, но сега мислим по-скоро за следващата крачка, която е необходимо да направим. Надяваме се уикенда да протече значително по-гладко от този в Мелбърн. Тук имам предвид и надеждността. Трябва да сме по-добре подготвени. Със сигурност ще имаме повече информация, отколкото имахме за първото състезание.

Ако ни се отдаде, да останем на около половин секунда от върха, това ще е добър резултат. И колкото по-бързо подобрим лекотата при управлението, толкова по-бързо ще се доближим до Ферари и Уилямс, поне що се отнася до шасито.

Сепанг ще ни даде много по-добри данни за това, къде се намираме по отношение развитието на колата. На подобна писта, на която има много бързи и бавни завои, лесно може да се види къде и дали има проблеми с баланса. За да минем напред, понякога може да е необходимо да направим две крачки назад. С този пакет е трудно да направим голям скок напред.“