Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан Фетел и Ферари са добра комбинация, смята Съртис

Себастиан Фетел и Ферари са добра комбинация, смята Съртис

35
0
Джон Съртис

Себастиан Фетел и Ферари са добра комбинация, смята Джон Съртис, който е шампион във Формула 1 със Скудерията за сезон 1964 г.

Четирикратният носител на короната в Гран при напусна Ред Бул и се присъедини към тима от Маранело. Според Съртис той пасва на италианския екип заради желанието и на двете страни да подобри представянето си след трудната 2014 г.

– Себастиан се интересува много от миналото, от автомобилите и мотоциклетите. Страхотен ентусиаст е, но нещо му липсваше миналата година. Искрата я нямаше. Но според мен той има нужда от Ферари, както и Ферари от него. И Себастиан, и отборът трябва да преоткрият себе си. Така че са добра комбинация – обясни 80-годишният британец пред Ройтерс.

Съртис – единственият пилот, печелил световния шампионат и с мотоциклет, и с болид – призна, че е очаквал Ферари да се справят по-добре в новата ера на коли с хибридно задвижване. Той е изненадан и от промените в екипа, където за година се смениха трима шефове. Британецът сподели, че Скудерията очевидно е позагубила пътя си и продължи:

– Ясно е, че нещо не е съвсем наред. Би трябвало да вървят по-добре… Някъде по веригата не са взети правилните решения. Бях разочарован да видя уволнението на първия тийм мениджър (Стефано Доменикали – б.р.). Смятах, че той е добро попълнение. Последното назначение (това на Маурицио Аривабене – б.р.) е мъдро. Този човек идва с опит в автомобилния спорт. Познава спорта, но най-важното е, че познава хората.

Съртис мисли, че Марко Матиачи, който оглавяваше Ферари от април до ноември не е имал шанс, тъй като просто не може да научиш как се върши работата в движение. Тази грешка, допълни той, бе поправена с привличането на Аривабене.

– Важното е да няма паника, да останат здраво стъпили на земята и да развиват силните си страни – добави Съртис.