Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл трябва да кара за Форс Индия още в Белгия, смята Вилньов

Строл трябва да кара за Форс Индия още в Белгия, смята Вилньов

88
0
Жак Вилньов

Жак Вилньов смята, че Ланс Строл трябва веднага да започне да се състезава за Форс Индия – още от Гран при на Белгия. Бащата на пилота на Уилямс Лорънс е начело на консорциума, купуващ отбора от Силвърстоун. Очаква се сделката да бъде финализирана до броени седмици и се смята, че тя предопределя мястото на Ланс в F1 за следващия сезон.

„Ланс трябва да приключи сезона във Форс Индия”, категоричен е Вилньов, който преди време определи сънародника си като най-лошия новак в историята на Формула 1. „Не трябва да чака. Да кара още в Белгия в края на месеца. Организацията на Форс Индия е по-добра от тази в Уилямс. Те спряха да работят по тазгодишната си кола, защото нямаха средства. Но Лорънс е известен с това, че развива марки. В Уилямс не можеше да го стори, тъй като не бе собственик”, допълни световният шампион за 1997 г. пред Льо Журнал дьо Монреал.

Според Жак по този начин Строл младши ще свикне с автомобила и ще започне сезон 2019 г. по-добре, отколкото ако се присъедини към Форс Индия през зимата. Той твърди, че ситуацията може да бъде уредена въпреки съществуващите договори на Серхио Перес и Естебан Окон.

„Виждали сме го в миналото. Контрактите могат да бъдат откупени. Смяна на пилот е възможна и по време на сезона.”

Вилньов мисли също така, че купуването на Форс Индия от Лорънс Строл е лош знак за съдбата на Уилямс.

„Загубата не само на Лорънс, но и на основния спонсор (Мартини се оттегля в края на 2018 г. – б.р.) вероятно е последният пирон в ковчега. Дори платени пилоти няма да искат да ходят в Уилямс”, допълни канадецът.

Вилньов бе особено доволен и от факта, че е предвидил правилно един от ходовете на Даниел Рикиардо – напускането на австралиеца от Ред Бул. Според него решението на пилота да се присъедини към Рено е страхотно, защото тимът е заводски и разполага с достатъчно ресурси.

„От месец говорех за това, но никой не ми вярваше. Партньорството между Ред Бул и Хонда не е стабилно. Освен това Ред Бул е отборът на Макс Верстапен – цялото внимание е върху него”, добави Жак.