Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силна квалификация за Форс Индия, без наказание за Перес за инцидента със...

Силна квалификация за Форс Индия, без наказание за Перес за инцидента със Строл

58
0

И двамата пилоти на Форс Индия Естебан Окон и Серхио Перес отново се класираха в Q3, като ще потеглят в Гран при на Япония от по-предни от записаните в сесията седмо и осмо място.

„Много силна квалификация, в която състезателите ни осъществиха показания в тренировките потенциал”, обобщи съботното представяне на екипа заместник-шефът на отбора Боб Фърнли. „Колата ни е конкурентоспособна през целия уикенд досега. Това е оценка за отличната работа, която сме свършили по развитието на VJM10.”

Окон също отбеляза, че автомобилът е фантастичен от началото на уикенда, както и в Малайзия.

„Чувствам се много щастлив след квалификацията. Днешният ни резултат показва прогреса, който имаме с последното развитие на болида. Автомобилът е бърз във всякакви условия и на пистата правим само малки уточнения в настройките. Заради наказанията на други пилоти изглежда, че ще стартирам от пета позиция, което е страхотна възможност да спечелим наистина добри точки”, допълни французинът.

Перес се размина с наказание за задържане на Ланс Строл в Q1. Стюардите на Гран при на Япония решиха, че на трасето се е получила верижна реакция за няколко пилоти, оставила мексиканеца без алтернатива при движението му пред състезателя на Уилямс. Те заключиха, че Перес определено е попречил на Строл, но действията му не са били умишлени и затова няма да предприемат по-нататъшни действия по случая.

Самият Серхио бе доволен от сесията си.

„Отборът ни свърши страхотна работа, като се има предвид колко малко време изкарахме на пистата. Разделихме работата между двете коли, за да намерим най-добрите настройки. Вярвам, че използвахме максимално потенциала на колата си”, заяви той.

„Последният ми тур в Q3 бе добър. Загубих малко време във финалния шикан и това ми коства позиция спрямо Естебан. Очаквахме по-сериозна битка в средата на колоната, но сме доволни, че сме толкова напред в сравнение със съперниците ни и близо до Ред Бул. Утрешната надпревара ще е дълга и можем да вземем много точки, тъй като състезателното ни темпо е добро.”