Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг впечатлен от представянето на Ферари

Розберг впечатлен от представянето на Ферари

19
0
Нико Розберг

Нико Розберг описа досегашното представяне на Ферари в предсезонния тест на отборите от Формула 1 на пистата Херес като отварящо очите и изненада за себе си и тима си Мерцедес. Себастиан Фетел бе най-бърз в първите два дни на тренировките, днес Кими Райконен бе втори, а начело се класира Фелипе Наср със Заубер със задвижваща система на Скудерията.

Самият Розберг направи 151 обиколки – отново най-много от всички пилоти на трасето. Той пак заяви, че през миналата година издръжливостта бе основен проблем на Мерцедес и затова първата цел за 2015-та е това да бъде поправено.

– Ето защо мога да съм доволен от първия си предсезонен тест, тъй като натрупах много километри и през двата дни, в които карах. Благодарности за отбора за това, че автомобилът бе издръжлив досега. Свършили са наистина прекрасна работа през зимата. По отношение на представянето не знам къде сме, но времената на Ферари изглеждат много окуражаващи за тях, така че – предполагам – ще е една интересна за Формула 1 година. Хвърляме по едно око към съперниците и Ферари в частност определено бе изненада през последните дни – обясни Нико.

Той допълни, че за Мерцедес е важно да открие проблемите сега, когато все още има време преди първия старт за сезона в Мелбърн (Австралия). Розберг каза, че ако регистрираш нещо в Барселона, е по-сложно да го разрешиш. От Мерцедес вече намерили няколко слабости в F1 W06 Hybrid, но според пилота те са лесни за преодоляване. Днес свързан с горивото проблем довел до изключването на двигателя и спирането му на пистата, имал и грижи с телеметрията – екипът на питуола не получавал информация от болида. Розберг обаче заяви, че в крайна сметка отборът е уверен, че може да направи добър старт на сезона, както и да поддържа силно развойно темпо.

Нико коментира и темата с несигурността около Гран при на Германия:

– И за мен, и за немските фенове е наистина тъжно, че няма нищо потвърдено за 2015 г. Гран при на Германия е част от световния шампионат на Формула 1 откакто се помня, така че се надявам да се проведе и тази година, и по-нататък. Хората заслужават страхотно шоу, а и в F1 има много пилоти от Германия – Себастиан [Фетел], Хълк (Нико Хюлкенберг), аз, както и Мерцедес-Бенц, разбира си. Дано Бърни [Екълстоун] и организаторите намерят добро решение за всички.