Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц се надява, че неприятностите му с Хорнер и Марко са приключили

Сайнц се надява, че неприятностите му с Хорнер и Марко са приключили

70
0

Карлос Сайнц се озова в неприятна ситуация през юли, когато негов коментар предизвика неодобрението на шефовете му в Ред Бул. Испанецът заяви, че оставането му в Торо Росо за следващия сезон е малко вероятно. Освен това сподели, че ще търси място някъде, ако няма позиция в „старши“ отбора.

Думите на Сайнц предизвикаха публичното неодобрение на Кристиан Хорнер и Хелмут Марко, като според тях не е добре пилотът „да хапе ръката, която го храни“. Хорнер напомни неколкократно, че Сайнц има договор за 2018 г., Марко допълни, че е по-добре състезателят да се съсредоточи върху карането си, тъй като е допуснал няколко „глупави грешки“.

Карлос обясни пред официалния сайт на Формула 1, че в конкретния случай е изразил мнението си, но може би е трябвало да го формулира по различен начин.

„Ситуацията не беше добра – Хелмут Марко и Кристиан Хорнер се обърнаха срещу мен. Понякога това се случва в една F1 кариера. Би трябвало обаче всичко да е приключило, да сме обърнали страницата. Единствената ми цел е да стана пилот на Ред Бул в бъдеще“, каза още Сайнц.

Той бе категоричен, че е заявявал това сто пъти досега, но в съвременната реалност понякога един отговор се преекспонира и нещата излизат извън контрол.