Начало Автомобили Сервизен рали ван за европейските трасета – H350 подпомага WRC екипа на...

Сервизен рали ван за европейските трасета – H350 подпомага WRC екипа на Hyundai

68
0

С дължина 377 километра, 16 етапа и бързо променящи се метеорологични условия неотдавнашното 84-то рали Монте Карло бе не само първото тежко изпитание за новото поколение на автомобила i20 на Hyundai Motor за световния рали шампионат, но също така и дебют за сервизния ван H350 във WRC. Първият лекотоварен автомобил (LCV) на Hyundai Motor е пуснат на пазара в сегмента на големите ванове в Европа и сега H350 доказва своята издръжливост и практичност в реални състезателни условия.

„Сега H350 е част от подвижния автопарк на Hyundai Motorsport, което позволява на отбора да пренася резервни части, материали и инструменти до европейските трасета от WRC, които понякога трябва да стигнат до най-отдалечените места“, обяснява шефът на WRC тима на Hyundai Мишел Нандан. „Това е идеалният автомобил, който може да помогне на нашия мобилен обслужващ екип да гарантира, че разполагаме с всичко, от което се нуждаем на място. А с товарно пространство до пет изцяло натоварени европалети H350 гарантира, че можем да транспортираме оборудването, от което се нуждаем, за да подпомогнем нашите механици в ралитата.”

Освен за транспортиране на материали и инструменти, Hyundai Motorsport използва H350, когато е необходимо да се теглят ремаркетата с рали автомобилите из Европа. Благодарение на мощния 2,5-литров турбо дизелов двигател с 6-степенна трансмисия и задвижването на задните колела дори и отдалечените райони са лесно достижими с LCV. С общ полезен товар до 1365 килограма отборът може също така да използва сервизния товарен автомобил като маневрено мултифункционално превозно средство за предоставяне на резервни части, инструменти и колела.

H350 е първият LCV на Hyundai в сегмента на големите ванове в Европа с производство, ръководено от партньора на Hyundai Motor Karsan в Турция. Пуснат в продажба в средата на 2015 г., той вече е наличен в десет страни: Австрия, Белгия, Чехия, Германия, Италия, Полша, Румъния, Испания, Швейцария и Турция. Продажби на още пазари са планирани за 2016 г., което ще позволи на повече европейски оператори на LCV да се запознаят с характеристиките на H350: голям товарен капацитет, ергономичен дизайн и силно представяне, съчетани с високи стандарти за безопасност, впечатляваща надеждност и конкурентна обща цена за собственост. Както и увереността, която осигурява на тригодишната гаранция с неограничен пробег от Hyundai.

H350 предлага каросерии тип ван, бус и шаси кабина. Всички те се отличават с ефективно съотношение на външните спрямо вътрешните размери и товарно пространство. Моделът с дълга колесна база е единственият автомобил в класа автомобили с дължина шест метра, който побира пет европалети при дължина на товарния отсек 3,665 м и който може да се похвали с най-доброто в своя клас товарно пространство от 12,9 кубически метра. Моделът с къса колесна база може да помести четири европалети и има вместимост от 10,5 кубически метра.