Начало Автомобили С Icon китайците ще възраждат MG

С Icon китайците ще възраждат MG

46
0
Гран при на Япония,Лотус,Майк Гаскойн

Закупената от китайци компания MG Motor представи на автомобилното шоу в Пекин новата си концепция за SUV, наречена Icon.

Тя е потвърждение за намеренията на собствениците от SAIC да създадат компактен модел от този тип, който да влезе в производство през 2013 г. Заедно с модела бе показан и нов 1,5-литров турбодвигател на фирмата.

Icon е създаден на базата на SAIC ZP. От компанията имат желание да създадат множество различни модели от една и съща платформа, като се смята, че малък спортен SUV е следващата логична стъпка предвид успеха на коли като Nissan Juke и Mini Countryman. Всъщност и в MG вярват, че са можели да достигнат до такава концепция, ако не бяха финансовите им затруднения. При разработката вдъхновението идва благодарение на оригиналния MGB GT, произвеждан от 1965 до 1980 г.

Дизайнът на Icon напомня на Juke и прави впечатление с липсата на централни колони и отварящите се на обратно спрямо посоката на движение задни врати.

Задните седалки могат да се сгънат в пода и да увеличат пространството.

MG не обявиха официално двигателя за модела, но се смята, че ще е точно новият 1,5-литров турбоагрегат. Той е с 135 к.с.