Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 С какво печели Фетел

С какво печели Фетел

84
0

Четвъртите поредни титли на Себастиан Фетел и тима му Ред Бул са в центъра на вниманието на новия брой на списание ClubS1 (166). Крайният резултат от тазгодишния шампионат на Формула 1 е такъв, че няма изненадани. Но все пак причините за доминацията на немския пилот и отбора от Милтън Кийнс са много и различни.

Затова екипът на списанието се е опитал да ги систематизира и анализира с помощта и на техническия гуру Паоло дАлесио. В броя са разгледани подробно както развитието на пилота, така и на неговия автомобил и техника.

В ексклузивен разговор техническият директор на по-малкия тим на Ред Бул – Торо Росо – Джеймс Кий пък хвърля мост вече и към следващия сезон, който очевидно се очертава страшно интересен и вече вълнува много запалянковци. Поглед към ситуацията с промените в гумите дава някои допълнителни обяснения за края на сезона тази година в Гран при и отново – промените през 2014-та.

Начинът на печелене на състезанията от Фетел ни върна в годините назад към епохата на Аертон Сена и доминацията на бразилеца. Започнала още в британската Формула 3, тя поразително прилича на наложената от германския пилот в Гран при днес.

В броя са представени нови SUV модели като прелюдия към зимата. Обърнато е внимание на края на картинг шампионата, както и на поредния кръг от WRC – сезонът има още състезания и макар шампионите да са ясни, все още се водят битки.