Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стартираха „Keep Fighting” и „Never Give Up” инициатива, вдъхновена от Михаел Шумахер

Стартираха „Keep Fighting” и „Never Give Up” инициатива, вдъхновена от Михаел Шумахер

52
0
Крис Дайър,Михаел Шумахер

„Keep Fighting” и „Never Give Up” (от англ. – продължавай да се бориш и никога не се отказвай) са ключовите послания на нова инициатива, вдъхновена от Михаел Шумахер. Тя е дело на хората от офиса на седемкратния световен шампион във Формула 1 (The MS Office) и #TeamMichael, които работят от името на семейството му.

Идеята на инициативата е от една страна да демонстрира уважение и благодарност към феновете на Шумахер, а от друга – да разпространява добрата им воля по цял свят.

„Бихме искали да окуражим други хора да не се отказват”, заяви съпругата на Михаел Корина Шумахер.

„Това е първата стъпка от едно движение, което се надяваме да върши добрини в бъдеще”, обясни Сабине Кем, която е управляващ директор на The MS Office. „Намерението на инициативата е да разпространява вярата, че да се откажеш не е опция. А това послание е валидно не само за автомобилния спорт. По този начин се надяваме да превърнем едно ужасно за цялото семейство Шумахер събитие, в нещо положително.”

„Желанието ни бе да изпратим окуражителен знак във време, когато хората имат нужда от такъв. Инициативата ни е за кураж, надежда и вяра в собствените сили. Искаме да раздадем малко от положителната енергия, която семейство Шумахер получи от толкова много прекрасни хора по цял свят. Идеята ни е да покажем заслужаващ да се забележи дух. Радвам се да призная, че искахме да се възползваме от очакваното през тези дни внимание, тъй като вярваме, че каузата ни е добра.”

На въпрос защо няма информация относно здравното положение на Михаел Шумахер, който в края на 2013 г. падна по време на ски спускане и претърпя тежки мозъчни травми, Кем отговори, че това не е публичен въпрос.

„Няма да има коментари в тази посока”, продължи тя. „Трябва да защитим личното му пространство. Всяко изявление в тази връзка ще го наруши. Наясно сме, че за мнозина може би е трудно да ни разберат, но работим стриктно спрямо (по-ранни) насоки от Михаел и можем само да благодарим на хората за разбирането.”

„Михаел винаги е защитавал неимоверно личния си живот, дори по време на най-успешните периоди в кариерата си. Той винаги е давал да се разбере, че има ясна граница между публичната му персона и личното пространство. Сега ще отбележим лоялността на феновете чрез поредица инициативи, включително изложби, социални медии и т.н. Повечето почитатели изразяват признателност и прегръщат тези идеи.”

„Това е само първата стъпка. Надяваме се „Keep Fighting” да е истинска сила на доброто в бъдеще.”