Начало Други Ситроен запазва Лопес, Мюлер и Льоб в WTCC екипа си

Ситроен запазва Лопес, Мюлер и Льоб в WTCC екипа си

34
0

Екипът на Ситроен ще е с непроменен пилотски състав през следващия сезон в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Френският отбор ще продължи да разчита на Хосе Мария Лопес (който спечели титлата в тазгодишното първенство), Иван Мюлер и Себастиен Льоб.

– Напълно сме доволни от състезателите си, а и те не са мислили да ходят другаде, така че нещата се подредиха – сподели шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон. – Лопес направи перфектен сезон благодарение на непоколебимата си отдаденост. Той ще трябва да защити титлата си и ще се изправи срещу много мотивирани съперници, сред които не на последно място и съотборниците му. въпреки неспирните си усилия Иван не постигна достатъчно успехи и няма търпение догодина да преследва пета корона. Себастиен пък взе първите си победи в дисциплината тази година. Прехвърлянето от ралитата към писта бе огромно предизвикателство, но той вече показа, че притежава всички необходими качества и ще се бори да се представи още по-добре през следващия сезон.

Освен заводските Ситроен С-Елизе WTCC още два такива автомобила ще участват в световния шампионат за туристически автомобили догодина. Те ще са на основания от Льоб отбор – Себастиен Льоб Рейсинг (SLR).

– От създаването си досега SLR натрупа сериозно ноу-хау по международните писти, както в GT, така и в сериите с прототипи – обясни деветкратният WRC шампион. – Не мислих дълго, когато се появи възможността за WTCC през 2015 г.

Матон допълни, че SLR тепърва ще финализира споразуменията си с пилоти, като се надява присъствието на отбора да даде възможност на Ма Кинг Хуа да продължи кариерата си в шампионата.

Междувременно в Макау Лопес спечели първата от двете надпревари (във втората пръв бе Роб Хъф с Лада). Така Ситроен вече има 17 победи от 23 старта, взе и двете титли – при пилотите и при конструкторите, а пилотите на отбора заема първа, втора и трета позиция при състезателите.