Начало Лайфстайл С линейки Фолксваген Транспортер ще разполагат 28-те Центъра по спешна медицинска помощ...

С линейки Фолксваген Транспортер ще разполагат 28-те Центъра по спешна медицинска помощ от цялата

548
0

34 нови реанимобила с висока проходимост от модела Фолксваген Транспортер получиха от Министерството на здравеопазването директорите на 28-те Центъра по спешна медицинска помощ от цялата страна. Ключовете бяха връчени в присъствието на г-н Флориан Фихтъл, постоянен представител на Световна банка за България и г-н Роман Буйна, изпълнителен директор на на Порше БГ – официален вносител на Фолксваген за България.
Автомобилите са с двигател 2.5 TDI, 131 к.с., 6-степенна механична скоростна кутия и 4Motion – постоянно задвижване на четирите колела, подходящо за региони с пресечен терен.
Оборудването е извършено съгласно изискванията на тръжната процедура и е осъществено от българската компания „Вертикал” – гр. Казанлък.
Освен задължителните за този тип возила светлинна и звукова сигнализация, санитарните отделения на всички автомобили са оборудвани и с втори климатик, стационарно отопление, допълнителен ел. отопление, електромеханична маса, основна сгъваема носилка, допълнителна гръбначна носилка и кардиологичен стол. Допълнителното луминесцентно осветление осигурява условия за различни по сложност медицински манипулации. Линейките разполагат и с кислородни бутилки, аспирационна уредба, шкаф и полици за съхранение на медицинска техника, както и двойна седалка за придружаващия персонал.
Всички автомобили са комплектовани и със зимни гуми, филтри (горивни, маслени и въздушни), както и консумативи, осигуряващи безупречната им експлоатация по време на гаранционния им период, а и след него.
Порше БГ ЕООД е дъщерно дружество на базираната в Залцбург компания “Порше Холдинг” и е на българския пазар от 1 юли 2004 г. като официален вносител на марките Фолксваген и Ауди. От официалното си стъпване в България до момента Порше БГ е реализирала над 2100 продажби от марката Фолксваген Лекотоварни автомобили.