Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 С Лотус можехме да спечелим полпозишъна, убеден е Грожан

С Лотус можехме да спечелим полпозишъна, убеден е Грожан

37
0
Ромейн Грожан

Пети и осми се наредиха в днешната квалификация в Монте Карло пилотите на Лотус Ромейн Грожан и Кими Райконен, които по-рано тази седмица често бяха сочени за фаворити в настоящия състезателен уикенд от Формула 1. Французинът ще отиде и едно място напред на старта заради наказанието на Михаел Шумахер (Мерцедес).

Определено не сме особено щастливи след тази сесия – заяви Райконен. – Още от първата тренировка изоставаме малко и се мъчим да наваксаме. Колата си е наред, най-големият проблем е да накараме гумите да работят. Точно тук трудно ги загряваме. Можех да съм по-бърз в най-добрата си обиколка, но не преминах като хората секцията при басейна. Не е хубаво, но не можеш да си идеален всеки път. На нормална писта би трябвало да може да се наваксат позиции, но в Монако е трудно. Въпреки това тук може да се случи всичко – допълни финландецът.

Грожан също каза, че е очаквал да се класира по-напред на грида и не е успял да подобри времето си с втория комплект гуми в Q3.

Трафикът не беше прекалено тежък, но сбърках във втория сектор. А според мен можехме да вземем и полпозишън. Хубавото е, че колата върви чудесно с повече гориво, така че да видим какво можем да направим – добави французинът.

Шефът операции на пистата Алан Перман сподели, че може би най-големият шанс на тима за по-добро представяне утре е да завали и да се справят със стратегията.

Внимателно ще прегледаме всички стратегически варианти, имайки предвид, че Е20 по принцип не износва прекалено гумите. В Монако чето се случват изненади, така че подиумът изобщо не е невъзможен – добави той.