Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Структурни промени в управлението на Макларън

Структурни промени в управлението на Макларън

61
0
Зак Браун; снимка: Макларън

Макларън обяви, че прави няколко структурни промени в управлението на тима. Зак Браун, който досега бе изпълнителен директор на Макларън Груп, става и главен изпълнителен директор на Макларън Рейсинг, което означава и на отбора в F1.

Браун дойде в екипа от Уокинг в началото на 2017 г., замествайки освободения Рон Денис. Той първоначално отговаряше за комерсиалните операции в екипа, работейки в партньорство с главния оперативен директор Джонатан Нийл. Нийл ще бъде главен оперативен директор на Макларън Груп.

На новата си позиция Зак ще отговаря директно за представянето на отбора от Формула 1 на пистата. Досегашният състезателен директор Ерик Булие запазва поста си, но вече ще отговаря за свършеното пред Браун.

Главният маркетинг директор Джон Алърт ще продължи да изпълнява функциите си, отговаряйки както досега пред Браун. Майк Флюит остава изпълнителен директор на Макларън Automotive.

McLaren Group ще бъде разделена на 3 отдела – McLaren Applied Technologies, McLaren Automotive и McLaren Racing. Досега тя бе разделена на 2 части – McLaren Automotive и McLaren Technology Group. Последната включваше състезателния отдел  – Mclaren Racing, технологичния център (Applied Technologies) и маркетинга. Идеята е да се опрости структурата на цялата компания.