Начало Рали Ситроен изхвърли Мийк

Ситроен изхвърли Мийк

39
0
Крис Мийк

Участието на Крис Мийк и навигатора му Пол Нейгл в световния рали шампионат (WRC) се прекратява, съобщи тимът на Ситроен. Решението влиза в сила на практика веднага, тъй като екипажът е отстранен още за следващия старт от първенството – рали Сардиния в Италия.

„Вследствие на особено голям брой катастрофи, някои от които бяха особено тежки и имаха потенциално сериозни последствия за безопасността на екипажа, както и поради неоправдани рискове с оглед ситуацията в първенството, Ситроен Рейсинг реши да прекрати участието на Крис Мийк и Пол Нейгл в световния рали шампионат за 2018 г.”, се казва в изявлението на екипа.

„Решението влиза в сила от рали Италия / Сардиния. Тимът ще обяви в близко бъдеще екипажите за останалата част от сезона. Участието на Крейг Брийн/Скот Мартин и Мадс Остберг/Торстен Ериксен остава потвърдено.”

Мийк имаше няколко сериозни катастрофи не само през този, но и през миналия сезон. Последният инцидент бе в Португалия преди десетина дни.

Шефът на Ситроен Рейсинг Пиер Будар заяви, че решението не е било лесно, но в голяма степен е основано на загриженост за безопасността и го нарече „превантивна мярка.”