Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ситуацията в Мерцедес ще се успокои бързо, убеден е Лауда; Розберг: Всичко...

Ситуацията в Мерцедес ще се успокои бързо, убеден е Лауда; Розберг: Всичко е минало (видео)

29
0

Ситуацията в Мерцедес ще се успокои бързо, убеден е председателят на борда на тима от Бракли Ники Лауда.

Австриецът изобщо не се притесни от размяната на остри реплики между пилотите на екипа Люис Хамилтън и Нико Розберг след Гран при на Китай. Немският пилот обвини съотборника си, че е застрашил състезанието му с твърде бавното си каране във втората част на дистанцията. Хамилтън, който спечели надпреварата, заяви, че не е негова работа да се грижи за съекипника си.

Впоследствие спортният директор на Мерцедес Тото Волф каза, че всичко е било изяснено на брифинга след финала.

Лауда от своя страна бе особено красноречив, коментирайки ситуацията: „От моя гледна точка едно нещо е ясно и то е, че Люис бе на полпозишън и контролира състезанието от началото до края. Поради тази причина няма нужда от разправия. Естествено, че ще кара егоистично. Аз наричам тези момчета егоцентрични ко*****а и да си такъв е единственият начин да спечелиш шампионата – най-старото правило. Нико прави нещо спрямо Люис, Люис върши същото спрямо Нико и накрая става скандал. Но нещата са такива, каквито са. Затова се състезаваме. Люис „хапе”, има таланта да го прави, но Нико е също толкова ужасен, ако има шанс. Не се притеснявайте. (Поражението) със сигурност боли. Не бях щастлив преди години, когато [Ален] Прост ме побеждаваше постоянно.”

Ники допълни, че Розберг се възстановява бързо и изрази задоволство, че следващата надпревара е само след няколко дни. „Приказките и глупостите ще бъдат бързо прекратени, когато започнат пак да карат в петък. Всичко ще се успокои”, убеден е Лауда.

Самият Розберг заяви, че по време на брифинга след надпреварата е имало конструктивни критики, но всичко вече е в миналото и той гледа напред към Бахрейн.

„Казвате, че съм плакал? Уважавам мнението ви. Ще го запомня и ще се постарая да покажа уважение, когато е нужно. Защо не съм атакувал Люис? Разбирам причината да зададете този въпрос, тъй като отвън вероятно не е толкова лесно да се разбере. Всъщност аз опитах да го атакувам в първата част от състезанието и не се получи. Всичко, което стана, бе, че си съсипах гумите. Във втория стинт нямаше смисъл да пробвам пак, защото [Себастиан] Фетел бе точно зад мен и щях да рискувам второто място, тъй като повторен опит щеше да разруши напълно гумите ми. Фетел щеше да получи чудесен шанс да ме изпревари. Единствената ми възможност да спечеля надпреварата или да се боря с Люис, или да се постарая да го задмина щеше да е в края на състезанието и към това се стремях. След финала бе много напрегнато, но проведохме чудесна дискусия. Имаше много конструктивни критики и сега станалото е минало за всички”, обясни Розберг, отговаряйки на въпроси на фенове в YouTube страницата си.