Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Семейството на Мария де Вилота се разбра с Мейнър, сложи край на...

Семейството на Мария де Вилота се разбра с Мейнър, сложи край на делото

54
0
Мария де Вилота,Маруся

Семейството на Мария де Вилота официално сложи край на делото, което повдигна срещу бившия вече отбор на Мейнър в F1. Роднините на испанката, която загина в следствие на травма на главата, получена при инцидент нa тест през 2012 г., обвиняваха отборa, че носи отговорност за случилото. Сега вече се стигна до споразумение.

Де Вилота се удари в задната част на камион по време на изпитания на летището в Дъксфорд на 3 юли 2012 г. След катастрофата Мария получи тежка черпено-мозъчна травма и изгуби дясното си око и получи сериозна травма. Тя почина година по-късно на 11 октомври 2013 г.

Британската институция Health and Safety Executive излезе със становище, че нито една от двете страни не носи отговорност за случилото се. Семейството на Мария обаче не беше на същото мнение и предприе юридически действия срещу Менър, които приключиха сега.

„Семейството на Мария де Вилота с удоволствие съобщава, че са стигнали до споразумение по делото с Ф1 отбора Менър, започнало след инцидента на 3 юли 2012 г. Инцидентът се случи по множество причини, една от които бе паркираният камион в пит-зоната. За него Мария не носи вина, се казва в изявление на адвокатите на семейството.

-Близките й искат още веднъж да благодарят на всички фенове, приятели и хора, които я подкрепяха преди и по време на кариерата й, и особена на онези, които бяха до нея след инцидента. Благодарни са и на всички, които продължават да я помнят за добротата и усмивката, с които помагаше на хората в нужда.“