Начало Автомобили Световна премиера за Mercedes-Benz C-Class Cabriolet и AMG C 43 4MATIC в...

Световна премиера за Mercedes-Benz C-Class Cabriolet и AMG C 43 4MATIC в Женева

65
0

За Mercedes-Benz 2016 е годината на роудстъри и кабриолети. Новият C-Class Cabriolet – последното попълнение в дългата гама от автомобили-мечта – прави своята световна премиера в Женева, както и моделът Mercedes-AMG C 43 4MATIC. Други символи на пролетта са двата обновени роудстъра SL и SLC, както и пърформанс моделите от Mercedes-AMG. Преди пазарния дебют на новия S-Class Cabriolet, в топ сегмента се появява Mercedes-AMG S 63 4MATIC в лимитираната версия „Edition 130”. Този автомобил също така е препратка към 130-ата годишнина от изобретяването на първия моторен автомобил. Освен това Mercedes-Benz ще покаже в Женева новия E-Class за първи път в Европа. Десетото поколение на бизнес лимузината поставя нови стандарти по отношение на дизайн, сигурност, ефективност и автомобилна интелигентност. Друг нов модел, представен на световното автомобилно изложение, е Mercedes-Benz V-Class EXCLUSIVE.

Свеж въздух за всички: никой друг производител не предлага толкова много и толкова млади кабриолети и роудстъри колкото Mercedes-Benz Cars. Обновената гама от мечтани кабриолети се простира от smart fortwo cabrio до S-Class Cabriolet. Със световната премиера на първия кабриолет на базата на C-Class, Mercedes-Benz запълва своето портфолио от кабриолети с мек покрив.

Новият кабриолет има отличителен характер и е атрактивен входен модел за клиентите, които искат да станат собственици на Mercedes Dream car. При желание може да бъде оборудван с електрически ветробран AIRCAP и системата за отопление на нивото на врата AIRSCARF – за изключителен комфорт и пътуване със свален покрив 365 дни в годината. Ефективни, мощни двигатели доставят от 115 до 270 kW (156 до 367 к.с.) и окачване, създадено за повече динамика (с опция за въздушно окачване AIRMATIC ), осигуряват спортното динамично управление на автомобила. Новият C-Class Cabriolet ще бъде на пазара през лятото на 2016.

Два нови Mercedes-AMG модела от C-Class пърформанс семейството са представени на Международното автомобилно изложение в Женева 2016.  Освен C 43 4MATIC Coupé, бранда за спортни и пърформанс автомобили, базиран в Афалтербах, ще покаже и C 43 4MATIC Cabriolet. Също като купе версията, четири сезонният кабриолет комбинира 3.0-литров V6 битурбо двигател, който достига 270 kW (367 к.с.) с максимален въртящ момент от 520 Nm, бърза девестепенна автоматична трансмисия 9G-TRONIC, AMG Performance 4MATIC задвижване на четирите колела, което се предлага като стандартно оборудване. Уникалното за AMG прецизно окачване с по-твърда еластокинематика и тристепенното регулируемо демпфериране допълват преживяването под открито небе. Удоволствието от шофирането е в комбинация с висока ефективност. Например, Mercedes-AMG C 43 със свален покрив консумира едва 8.3 литра гориво на 100 километра (NEDC комбиниран цикъл на движение). Това съответства на 190 г. CO2/км.

Mercedes-Benz прави голяма стъпка напред към бъдещето с новия E-Class, чиято европейска премиера е в Женева. Десетото поколение на бизнес лимузината демонстрира изключителна изисканост с отличителен, чувствен дизайн и ексклузивен интериор. Новият Е-клас също отбелязва световната премиера на редица технически иновации. Те осигуряват ново ниво на комфортно, безопасно шофиране, плюс ново измерение на асистиращи за водача системи – наред с други иновации. С новия Drive Pilot, Mercedes-Benz прави следващата крачка по пътя към автономното шофиране. На магистрала и междуградски път системата не само е способна да поддържа автоматично автомобила на коректното разстояние от предното превозно средство, но и за първи път може да следва предния автомобил при скорост до 210 км/ч.  Това значително може да улесни водача, който вече няма нужда да натиска постоянно педалите на газта и спирачката по време на шофиране. Също така водачът получава значителна помощ от Кормилния асистент за избягване на сблъсък – дори в леки завои.

Също така впечатляващ е изцяло новоразработеният дизелов двигател, който поставя нови стандарти по отношение на ефективността в този сегмент, в комбинация с олекотена конструкция и оптимални аеродинамични числа. Като опция се предалга ново многокамерно въздушно окачване, което гарантира изключителен комфорт и първокласна динамика. Комбинацията от всички тези иновации превръща новия E-Class в най-интелигентната лимузина в бизнес класа.