Начало Други Синът на Нюи става съотборник на Мик Шумахер в F4

Синът на Нюи става съотборник на Мик Шумахер в F4

69
0
Харисън Нюи

Харисън Нюи ще е съотборник на сина на седемкратния световен шампион във Формула 1 Мик Шумахер в ADAC Формула 4 през 2015 г. Баща на 16-годишния младеж е легендарният Гран при конструктор Ейдриан Нюи.

Шумахер (чието привличане бе обявено миналата седмица) и Харисън ще са пилоти на тима Ван Амерсфоорт Рейсинг.

Нюи младши се състезава с картинг до миналата година. През октомври 2014 г. той преминава във френските серии Формула 4, а след това кара и в зимния шампионат F4 на BRDC във Великобритания. През 2015 г. Харисън ще участва както в британското първенство Формула 4, така и в ADAC F4 в Германия.

От отбора отбелязват, че Нюи ще премине интензивна тренировъчна програма, за да се запознае с екипа.

„Много се радвам, че ще се състезавам за Ван Амерсфоорт Рейсинг този сезон”, коментира Харисън Нюи. „Отборът се справя страхотно през последните години. Всички писти са нови за мен, но екипът има добър симулатор, който ще ми помогне.”

Фриц ван Амерсфоорт отбеляза, че за отбора му е чест да бъде избран от имена като Нюи и Шумахер и че ще работи упорито по развитието на младите таланти.

Ван Амерсфоорт Рейсинг има почти четири десетилетия история в автомобилния спорт. За тима са се състезавали Йос и Макс Верстапен, Кристиян Алберс, Гийдо ван дер Гарде и т.н.

Шампионатът ADAC Формула 4 стартира през последния уикенд на април на пистата Ошерслебен в Германия. Следващите кръгове са на Ред Бул Ринг в Австрия (5-7 юни), Спа-Франкоршамп в Белгия (19-21 юни), Лаузицринг (3-5 юли), Нюрбургринг (14-16 август), Заксенринг (28-30 август), Ошерслебен (11-13 септември) и Хокенхайм (2-4 октомври). Повечето надпревари са част от поддържащата програма на ADAC GT Мастърс, а кръгът на Ошерслебен през септември – от тази на DTM.