Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стив Нилсен стана спортен мениджър на Уилямс

Стив Нилсен стана спортен мениджър на Уилямс

64
0

Стив Нилсен стана спортен мениджър на Уилямс и веднага пое новите си задължения, след като напусна Торо Росо в края на миналата седмица. Той ще отговаря на новия си пост за цялостния мениджмънт и опериране на състезателния екип на тима от Гроув. Особено внимание ще обръща на спортните въпроси и ще се грижи отборът да работи спрямо правилата и директивите.

Нилсен бе спортен директор на Торо Росо от 2013 г. Във Формула 1 работи от близо три десетилетия (27 години), като в кариерата си е бил тийм мениджър на Тирел, Хонда и Ероуз, спортен директор в Бенетон/Рено и Катерам.

– Радвам се, че се присъединявам към отбор с историята на Уилямс в наистина много вълнуващо време за отбора и след наистина впечатляващ сезон през 2014 г. – заяви Нилсен. – В новата си роля ще мога да помогна за това работата на пистата да е според най-високите стандарти, както и за максимално добро представяне от спортна гледна точка. Уилямс има екип от много талантливи хора и нямам търпение да се трудя с тях.

Техническият шеф на Уилямс Пат Саймъндс познава добре Нилсен и заяви, че новото попълнение на тима носи със себе си огромен опит.

– Той ще ни помогне да се изкачим още по-нагоре по стълбицата в шампионата. Стив е печелил титли и знае какво трябва да се върши, за да може Уилямс отново да е на върха – допълни Саймъндс.

Саймъндс проведе преструктуриране на техническия департамент на Уилямс. Той обясни неколкократно през годината, че не хората, а разпределението им е било проблем за работата в Гроув. Отборът направи страхотен сезон през изминалата година и завърши трети при конструкторите.