Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо с най-добро време във втората тренировка в Бразилия

Алонсо с най-добро време във втората тренировка в Бразилия

1398
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Пирели

Фернандо Алонсо спечели втората свободна тренировка за Гран при на Сао Пауло във Формула 1. На пистата Интерлагос пилотът на Алпин записа най-бързата обиколка за 1:11.238  с гуми софт. Втори финишира Верстапен, следван от Ботас, Окон и Хамилтън.

Температурата на въздуха и асфалта в тази сесия бяха по-високи в сравнение с вчера. Първи на трасето излезе Ланс Строл,

След първите 15 минути Перес беше с най-доброто време- 1:13.219. Зад него бяха Окон, Цунода, Гасли и Ръсел. Пилотите на Мерцедес и Астън Мартин все още не бяха завъртяли нито една обиколка. Верстапен успя да подобри постижението на съотборника си с почти една секунда. Сайнц се оплака от баланса на своето Ферари. Мик Шумахер и Никита Мазепин събираха информация за работата на гумите хард,

След препополовяването на втората тренировъчна сесия Верстапен продължи да бъде на върха, следван от Окон, Перес, Гасли, Цунода, Ръсел, Латифи, Льоклер, Райконен и Алонсо.

Болидът на Люис Хамилтън беше с ново задно крило заради разследване на ФИА за легалността на вчерашния компонент.

Междувременно Хамилтън и Ботас продължаха да са с времена в по-задната част на колоната. Льоклер и Сайнц също не записваха много впечатляващи постижения. Очаквано в дъното на колоната бяха Шумахер и Мазепин.

Около 20 минути преди финала Алонсо измести Верстапен от първата позиция. Двукратнивят световен шампион завъртя 1:11.238.

Голяма част от пилотите правеха състезателни симулации, а Джовинаци, Сайнц и Льоклер намериха място в челната десетка. Алпин и Алфа Ромео разполагаха с най-високата скорост на правите.

До финала на последната тренировка Алонсо остана на върха, следван от Верстапен и Ботас. След тях бяха Окон и Хамилтън, следвани от Перес, Джовинаци, Сайнц, Льоклер и Райконен.