Начало Автомобили Спортната звезда Opel Adam S вече се предлага на цена от 18...

Спортната звезда Opel Adam S вече се предлага на цена от 18 690 евро

54
0

Списъците с поръчки за новия спортен, върхови модел за семейството на ADAM вече се попълват – от началото на следващата година ADAM S не само ще бъде показан в продажбените центрове на Opel, но и ще се продава. Предлаган на цена от 18 690 евро, този компактен спортист е във вихъра си на пътя и се предлага серийно с нещо изключително важно: чистото удоволствие от шофирането!

– ADAM S увенчава гамата на нашата фамилия ADAM – отбелязва Юрген Келер, изпълнителен директор продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване. – 150 к.с. и 220 Нм въртящ момент сами по себе си са солидна предпоставка за динамика; в комбинация с прецизното управление и изключителните спирачки налице са всички качества на един истински спортен автомобил. ADAM S е създаден за криволичещи планински пътища и всяко превключване на по-ниска предавка създава вълна от удоволствие.

На разположение са множество възможности за индивидуализация на каросерията, покрива и интериора, които подчертават спортните възможности на ADAM S и го правят също толкова голям шампион по отношение на индивидуализацията, колкото и другите членове на семейството ADAM.

Душата и сърцето на новия атлет в гамата на ADAM е двигателят 1.4 Turbo с мощност 110 кВт/150 к.с. и въртящ момент 220 Нм, наличен в диапазона от 2,750 до 4,500 об./мин. Агрегатът е комбиниран с прецизна шестстепенна трансмисия с оптимизирани за спортно шофиране предавателни числа, осигуряващи перфектна отзивчивост на мотора при всякаква скорост. С този вид настройка ADAM S ускорява от нула до 100 км/ч за едва 8.5 секунди, а ускорението на пета предавка от 80 до 120 км/ч се постига за 7.9 секунди. Мощта на задвижването и аеродинамичното съпротивление се неутрализират помежду си при скорост от 210 км/ч.

Двигателят 1.4 Turbo вече покрива строгите нива на емисии на стандарта Euro 6 и успява да се справи с изминаването на 100 км, изразходвайки едва 5.9 литра бензин в комбиниран цикъл. Променливото газоразпределение на всмукателния и изпускателния вал и турбокомпресорът с интегриран в изпускателния колектор корпус на турбината спомагат за намаляване на теглото и осигуряване на компактна конструкция. Множеството други елементи свързани с намаляването на теглото са летия чугунен блок с куха пространствена структура, кухите лети разпределителни валове и полимерния всмукателен колектор.

Освен че разполага с невероятния потенциал на мотора си, ADAM S владее до съвършенство и завоите. Неговият любим терен са извитите междуградски пътища, където ходовата част със специална настройка и остро реагиращото кормилно управление са сериозни предпоставки за динамично поведение. Освен това тази джобна ракета предлага и необходимото високо ниво на сцепление с пътя, а специалните спортни спирачки гарантират отличните характеристики при спиране и прецизно задействане с ясно изразена точка на увеличаване на налягането в системата. Червените спирачни апарати се очертават с ярка категоричност зад опционалните 18 цолови алуминиеви колела Typhoon, когато бъдат избрани последните.

Долната част на предния спойлер, страничните скулптурирани елементи на праговете и удължената задна броня характеризират мускулестата визия на спортиста и го отличават от останалите модели в гамата на ADAM. В задната част спойлерът и хромираните накрайници на ауспуховите тръби завършват динамичното излъчване на този комплекс. Цялостното усещане се допълва от спортните педали и опционално предлаганите, ексклузивно за ADAM S, спортни седалки Recaro (за 1,300 евро на германския пазар).