Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц заема мястото на Палмър в Рено след Гран при на Япония

Сайнц заема мястото на Палмър в Рено след Гран при на Япония

24
0

Карлос Сайнц ще заеме мястото на Джолион Палмър още след Гран при на Япония, съобщиха официално от Рено. Френският тим и британският пилот са постигнали споразумение за раздяла по взаимно съгласие.

„Бих искал да благодаря на Джолион за отдадеността и професионализма му”, заяви управляващият директор на Рено Спорт Рейсинг Сирил Абитебул. „От връщането на Рено във Формула 1 той работи изключително в една променяща се среда. Показа страхотни лични качества и му желаем всичко най-добро в бъдещата му кариера.”

Самият Палмър каза, че сезонът е бил изключително предизвикателство за него.

„Изживях много неща през последните три години, но като цяло пътешествието ми с отбора бе невероятно. Мога с гордост да гледам към представянето си през втората половина на миналия сезон, първата точка в Малайзия и разбира се, шестото място в Сингапур тази година. Сега ще се съсредоточа върху постигането на максимално силен резултат в Гран при на Япония и след това ще преценя възможностите за бъдещето си”, допълни той.

От Торо Росо обясниха, че обстоятелствата са се променили и Сайнц ще се присъедини към Рено по-рано от планираното. В Гран при на САЩ за екипа ще карат Данил Квят и Пиер Гасли.

„Благодаря на Карлос за усилията му през почти пълни три сезона във Формула 1. Винаги е давал най-доброто от себе си, демонстрира отлична нагласа и отдаденост към работата си, което помагаше и на него, и на нас да постигнем някои великолепни резултати. Нямаме търпение да го бием на пистата!”, каза шефът на отбора от Фаенца Франц Тост.

Самият Сайнц също благодари на Торо Росо, както и на Ред Бул, за възможността да стане част от тима на Рено. Той отправи специални благодарности към инженерите и механиците си за подкрепата и работата им през годините му в екипа.

„Ще сторя всичко по силите си за най-добър резултат в утрешната надпревара. Да се състезавам в последните четири надпревари с Рено пък ще ми даде възможност да опозная тима и колата по-рано от очакваното”, добави Карлос.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter