Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 С пълна газ (Rush) направи премиера в София

С пълна газ (Rush) направи премиера в София

545
0

Галапремиера на новия филм на режисьора Рон Хауард „С пълна газ“ („Rush“) се състоя снощи на 18 септември в Синема Сити в Мол София.

Лентата, която се разпространява по кината от Тандем Филм, разказва епичната история на битката в световния шампионат на Формула 1 през 1976 г. и титаничния двубой на двама от легендарните пилоти в спорта – Джеймс Хънт и Ники Лауда. Личните съдби се преплитат по неповторим начин с уникалния развой на първенството и създават напрегнат сюжет, който се проследява на един дъх.

Ролите на двамата главни герои се изпълняват от Крис Хемсуърт – като Хънт и Даниел Брюл – като Лауда.

Австралийският актьор („Тор“, „Снежанка и ловецът“) отбеляза, че е бил запленен от историята, разказваща по неповторим начин за времето, когато „състезанията са били опасни, а сексът – безопасен“.

Роденият в Испания германец Брюл („Гадни копилета“) пък постига пълно превъплъщение в ролята на австрийския пилот.

Във филма състезателите отбелязват своите победи със световноизвестното шампанско Moët&Chandon, новатор в създаването на ритуали за празнуване на големите постижения в живота. Отварянето и пръскането с големи бутилки шампанско от победителите се е превърнало в неизменна част от триумфа на пилотите в стартовете от Формула 1.

Събитието съвпадна и с рождения ден на списание ClubS1. Изданието, което е единственото по рода си у нас, навърши 14 години.

Галапремиерата се осъществи благодарение подкрепата на Далко Моторс, вносители на инструментите Beta, верига оптични центрове OPTICLASA и кетъринга на бар Еsterhasi.

Гости бяха хора от автомобилния бизнес в България, автомобилни състезатели – сред които Катя Стратиева, Димитър Илиев, Крум Дончев, Ива Русинова, както и други добре познати почитатели на Формула 1 като Наско Пенев (солист на група БТР).