Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стюардите наказаха Розберг с 10 секунди добавено време

Стюардите наказаха Розберг с 10 секунди добавено време

63
0

Стюардите на Гран при на Австрия санкционираха Нико Розберг с 10 секунди добавено време и 2 наказателни точки за инцидента в последната обиколка на надпреварата със съотборника му Люис Хамилтън.

Той получи и официално предупреждение заради това, че кара с повредено предно крило след удара.

Наказанието не променя класирането от състезанието и немският пилот остава четвърти.

В решението се посочва, че „от представените от двамата пилоти доказателства, видео и телеметричните данни е очевидно, че кола №44 (Хамилтън) е пред кола №6 (Розберг) и пилотът на кола №44 е можел да вземе завоя, ако не се бе случил ударът. Кола №6 не е оставила „състезателно пространство” на №44, следователно пилотът на кола №6 е отговорен за инцидента.”

Розберг и Хамилтън се удариха в последния тур на пистата Ред Бул Ринг, при което предното крило на Нико се счупи и той изостана в колоната.

Люис заяви, че му е оставил достатъчно място, както и че съекипникът му допуснал грешка още в първи завой, а Розберг защити своята маневра. Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф отказа да вини когото и да е от двамата за катастрофата, но бе категоричен, че ще бъдат предприети мерки, след като пилотите на екипа явно не могат да се състезават без да се удрят.