Начало Други Ситроен Рейсинг отбеляза успешен сезон

Ситроен Рейсинг отбеляза успешен сезон

26
0

Ситроен Рейсинг отново имаше поводи за празнуване в края на сезона, макар и не в рали шампионата, в който триумфираха почти цяло десетилетие.

През 2014 г. френската компания раздели усилията на спортния си департамент между WRC и световното първенство с туристически автомобили (WTCC).

В дебютния си сезон в WTCC брандът помете конкуренцията и взе титлите и при пилотите (с Хосе Мария Лопес), и при конструкторите. За догодина екипът запази Лопес, Иван Мюлер и Себастиен Льоб и ще продължи да се надбягва със съперниците по световните писти.

– В края на сезона можем да погледнем назад към една напрегната година. Трофеите са наградата за работата на пилотите и всички в Ситроен Рейсинг, които се състезаваха в два световни шампионата и участваха в около 25 надпревари по всички краища на планетата. През 2015 г. ще защитаваме титлите си с Лопес, Иван и Себ. Ще продължим и работата си във WRC, където през втория си сезон с DS3 WRC Крис [Мийк] и Мадс [Остберг] ще се целят по-нависоко, а ние ще се опитаме да им помогнем да се качат на подиума при пилотите. Продължаваме да мислим за бъдещето и в тази насока ще подкрепяме Стефан Льофебр – коментира шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон.